Medvedja bez struje (VIDEO)

LESKOVAC-SNEG-PUTEVI

Medvedja bez struje (VIDEO)

LESKOVAC  – Sneg koji od juče pada na području Medvedje doveo je do prekida na dalekovodu zbog  čega je to mesta od noćas bez struje, potvrdio je za Infopress DBS ,  predsednik opštine Nebojša Arsić. On je kazao da sve raspoložive komunalne ekipe rade na čišćenju snega.

„ Na teritoriji Medvedje visina snega je od 30 centimetara u nižim delovima do 60 centimetara u planinskim zaseocima. Sneg i vetar su doveli do prekida na nekom delu dalekovoda izmedju Medvedje i Lebana tako da je veći deo Medvedje bez struje. Rečeno nam je da su ekipe elektrodistribucije  na terenu i pokušavaju da otklone kvar. Inače veliki problem su nam mahalski putevi u planinskim selima duž administrativne linije sa Kosovom, zbog nanosa snega i tu smo angažovali dodatnu mehanizaciju“, kazao je Arsić.

Svi magistralni i lokalni putevi na području Jablničkog okruga su prohodni a ugaženog snega i leda ima na kolovozu u planinskim područjima, rekao je  načelnik  Sektora za vanredne situacije Milorad Marjanović.

„Najviše ugaženog snega do pet centimetara ima na putevima ka Vlasinskom jezeru,  Crnoj Travi i na području Medvedje,  gde je visina snežnog pokrivača   izmedju 40 i 60  centimetara. Važno je da se putevi čiste, da se baca so i rizla i jedini mali problem je sa mahalskim putevima na planinama, jer u mnogim mahalama živi tek po nekoliko stanovnika. Mi smo u stalnom kontaktu sa opštinskim štabovima i pratimo situaciju“, kazao je Marjanović.

Na teritoriji Leskovca sneg koji je pao tokom prošle noći  visine je oko 20 centimetara. Ugaženog snega ima na putevima i na gradskim ulicama do tri centimetra a putari zbog najavljenog pada temperature upozoravaju vozače da maksimalno budu oprezni tokom vožnje.