BAZAR PRIJATELJSTVA (FOTO)

Centar za društvene integracije organizovao je manifestaciju Bazar prijateljstva na kojoj su migranti i tražioci azila smešteni u Migranskom centru Motel Vranje predstavili svoje rukotvorine koje su u prethodna tri meseca izradjivali .
Na Bazaru prijateljstva su bili izloženi predmeti koji su prodavani po simboličnim cenama. Gradjani su imali priliku da upoznaju kulture drugih naroda. Predstavljeni su predmeti izradjeni od drveta, zemljane posude, ručni radovi, portreti, izradjen nakit, umetničke slike, kao i hrana iz zemalja iz kojih migranti dolaze. (Avganistan, irak i Iran).
Takodje, predstavljena je i muzika, tradicionalne igre i pesme migranata. Na manifestaciji su prikazane i srpske igre koje su izveli članovi Udruženja penzionera iz Vranja .
Bazar prijateljstva posetilo je oko 200 Vranjanaca i meštana okolnih sela.
Jezička barijera nije predstavljala problem u komunikaciji jer je muzika povezala sve prisutne koji su naizmenicno igrali i pevali. posetiocima je podeljena i brošura “Bazar prijateljstva”. U brošuri su opisani običaji, kultura tradicija, jela i život ljudi u “Migranskom centru”.